Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

The Great Gig - Pink Floyd Tribute (23/2/2008)





Ήρθαν οι PINK FLOYD στην Ελλάδα;;;;

Κάποιος χθές θα σου έλεγε με σιγουριά...ΝΑΙ!!!!

Επίσης κάποιος θα σου έλεγε οτι στην τελική...οι Pink Floyd...ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ! :P

Λίγα Λόγια...
The Great Gig:

μια οπτικοακουστική παράσταση, αφιερωμένη στη μουσική των Pink Floyd!

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2005.
Μετά από 18 μήνες προετοιμασίας, έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Οκτώβριο του 2006, στη ζωντανή σκηνή “ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ”, στον πολυχώρο “Μύλος” της Θεσσαλονίκης.
Μέχρι σήμερα, το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σε διάφορα live stages της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει κάνει εμφανίσεις σε ζωντανές σκηνές και φεστιβάλ άλλων πόλεων (Καστοριά, Φλώρινα, Ιωάννινα κ.α.). Το συγκρότημα αποτελείται από δέκα μέλη - εννέα μουσικοί επί σκηνής και ένας video artist, ο οποίος επιμελείται την παραγωγή και προβολή των video. Όλοι οι συντελεστές είναι έμπειροι και καταξιωμένοι στον χώρο τους και τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για τη μουσική των Pink Floyd.
Το θρυλικό συγκρότημα των Pink Floyd, αν και άκμασε πριν από πολλά χρόνια, συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρο και δημοφιλές, ακόμα και σε νεότερες γενιές που δεν το γνώρισαν στην ακμή του. Η μουσική και οι στίχοι τους θίγουν με τρόπο διαχρονικό θέματα όπως ο πόλεμος, η εκμετάλλευση - καταστροφή του περιβάλλοντος, οι φυλετικές διακρίσεις, η κοινωνική αποξένωση, η ανεργία, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η ελπίδα - θέματα που αφορούν όλους μας μέχρι σήμερα. Στόχος του “The Great Gig” είναι να παρουσιάσει τα διαχρονικά αυτά κομμάτια τόσο σε κοινό που μεγάλωσε και ωρίμασε με την μουσική των Pink Floyd όσο και σε νεότερο ηλικιακά κοινό, με στόχο σαφώς την ψυχαγωγία, αλλά και την αφύπνιση και τον προβληματισμό για τα θέματα που θίγονται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα δεν διασκευάζει τα κομμάτια, αλλά τα ερμηνεύει με πλήρη σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις, ακριβώς όπως τα έχει γνωρίσει και αγαπήσει το κοινό. Η παράσταση συνοδεύεται καθ’ όλη την διάρκειά της από προβολή video, που πλαισιώνουν κάθε εμφάνιση του συγκροτήματος και την μετατρέπουν από απλή συναυλία σε μουσική παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: