Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

28η Οκτωβρίου


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Δεν είχα σκοπό να ποστάρω σήμερα άλλα επειδή σήμερα το πρωϊ που πήγα στην ΠΑΡΕΛΑΣΗ άκουσα κάτι που δεν μου άρεσε ,είπα να το σχολιάσω...

Όταν περνούσαν απο μπροστά μας οι σημαίες των σχολείων (που παρεπιπτόντος είχαν πολύ ΑΚΥΡΟ βήμα εκείνη την στιγμή)άκουσα απο 2-3 μεγάλους εκεί κοντά να λένε "και πάλι καλα"....και συμπλήρωσε ένας άλλος..."αλλάζουν οι καιροί..."

Γενικά υπάρχει παντού αυτή η αντίληψη ότι η νεολαία σήμερα δεν είναι..."αντάξια" των παλιών ετών...

Ότι και καλά είμαστε πιο πολύ η γενιά του..."καφέ" και άλλα τέτοια...

Άλλα απ΄την άλλη τι να πείς όταν βλέπεις τους ΝΕΟΥΣ μας να τους ρωτάνε "τι γιορτάζουμε σήμερα;" και να απαντάνε :"την απελευθέρωση της Ελλάδας απ'τους Τούρκους" .."το πολυτεχνείο" ο άλλος να λέει:"δεν ξέρω πολλά απο ιστορία" κτλ.

Εγώ αισθάνομαι ντροπή...άλλα για αυτό υπεύθυνοι είναι οι ΓΟΝΕΙΣ!

Επίσης άν ρωτήσεις σήμερα τον έφηβο "άν ξεσπάσει πόλεμος στην Ελλάδα, θα πολεμήσεις;" το 80 ή έστω το 70% θα σου απαντήσει..."ΟΧΙ" ..."θα φύγω απ΄την χώρα","θα πάω να σπουδάσω" κτλ...

Μπορεί να λένε διάφορα για μάς οι ..."παλιοί" και σε πολλά να μην διαφωνώ αλλά ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι οταν έρθει η στιγμή η Ελλάδα (ή η Κύπρος) να χρειαστεί την υπεράσπιση του ΛΑΟΥ ΤΗΣ θα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ,αντάξιοι της προ-ΙΣΤΟΡΙΑΣ μας για ένα ακόμα μεγάλο "ΟΧΙ" για τον κάθε ...ιταλό.

ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ...ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ...

Υ.Γ -ήρωας του 1940 : "ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Συμφωνώ μαζί σου 100% αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί μαλάκες που δεν σέβονται την Εθνική εορτή άλλοι κάνουν πορείες και άλλοι βγάζουν φυλλάδια κατάργησης των παρελάσεων.

Δεν πάει καλά ο κόσμος φίλε αλλά ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι ακόμα Ελλαδίτες που έχουν το φρόνημα και την ψυχή.